photo of people near wooden table
Photo by fauxels on Pexels.com

Kend jeres roller: Fordel opgaver i teamet

Jeg ELSKER teamsamarbejde. Jeg ønsker ikke at sidde alene ved et bord og udtænke den bedste undervisning alene. Jeg ved, at jeg er meget bedre i et team end jeg er alene.

Der er opgaver, jeg ikke er speciel god til, som mine teammakkere kan dække. Derfor er jeg stor fan af at arbejde styrkebaseret. Altså at fokusere på vore styrker og hvordan vi gør det, som vi er aller bedst til.

photo of golden cogwheel on black background
Photo by Miguel Á. Padriñán on Pexels.com

Teamudvikling med roller

Jeg er flere gange stødt på Belbins ni teamroller, og det er en super måde at klarlægge teamets styrker på.

Hvem er du især?

Hvad hvis du kun må vælge to?

Hvem er du slet ikke?

Hvad kunne du godt tænke dig at dyrke mere?

I det optimale team har man dækket alle roller nogenlunde. Én person besidder typisk flere roller og derfor kan et team på tre godt dække alle roller.

I arbejdet med rollerne kan I sørge for, at de enkelte gør det, de er bedst til. Fordel opgaver i teamet til de roller der dækker dem bedst.

Jeg har lavet en kort arbejdsgang til hvordan I kan bruge ca. 30 min på et teammøde til at klarlægge rollerne. Det fede er, at det også fungerer som en roserunde, hvor man fået et skønt boost af kollegaerne.

Hent vejledningen og overblik over rollerne her: