GRAFISK FACILITERING

Tegn perfekt med autocorrect til dine doodles

Nu kan alle tegne

Åh altså! Hvor er det sjovt. Netop som vi har talt så meget om tegning og grafisk facilitering kommer Google med et lille program, der kan genkende dine små skæve tegninger og oversætte dem til snorlige doodles.

 

Programmet hedder AutoDraw.

 

Her kan du se, hvordan jeg tegner et par hurtige doodles, og AutoDraw genkender både en fisk og et hus. Til gengæld er der altså ingen sure miner i Autodraw. Ha, ha.

 

 

Se mere til mulighederne her:

 

 

Programmet kører fint på både com, telefon og tablet.

 

Læs mere om grafisk facilitering

 

Her kan du se, hvordan det ser ud på telefonen:

 

 

Der er så mange situationer, jeg er glad for at have en touchskærm. Dette er en af dem! Har du ikke, så er telefonen eller en tablet en mulighed.

 

Jeg kan også se muligheder, hvor eleverne nemt kan tegne videre og udvikle. Her er min datter fx i gang med at ændre på en dragehale. Det er normalt lidt mere teknisk krævende at ændre på færdige tegninger fra nettet. Her kræver det bare at tegne den del over, der skal ændres.

 

 

 

Kunstig intelligens og machine learning

Måske tænker du ikke synderligt over hvad programmet kan, men det der med at genkende ting, det er en ret særlig ting for levende væsner og meget svært at få en computer til.

AutoDraw er lavet af Googles AI-team, og den her video er meget fin til at give et indblik i hvad det egentlig er for en opgave computere bliver sat på, når vi gerne vil have dem til at hjælpe os, blive bedre og udvikle sig.