3 apps jeg bruger hver dag

Jeg har tre apps på min iPhone, jeg bruger hver dag. Læs her om hvilke og hvorfor. Måske er der et tip til dig?

 

1) OneNote

 

 

Det her er appen, der har løst tre problemer!

 

1)

Problemet med uendelig noter på iPhonen, jeg ikke kan finde rundt i.
Jeg opretter noter under de tilhørende faneblade og kan nemmere finde rundt i det og organisere indholdet. Altså jeg har jo ikke fået løst problemet med uforståelige noter skrevet i en hurtig vending med en genial tanke. Hæ hæ.

 

2)

Problemet med at organisere lektionsplaner og noter om elever.
Jeg har en OneNote til hver klasse/emne/projekt. I hver OneNote er der faneblade og sider. Jeg kan nemt lige se, hvad planen er for en time, og jeg kan hurtigt finde grupperne til madkundskab.

 

3)

Samarbejde med kollegaer og deling af dokumenter. Vi skriver alle referater, beslutninger og noter i den samme OneNote. Vi kan altid finde det igen og skal ikke åbne flere dokumenter og kan samtigt nemt bladre tilbage.

 

 

Jeg åbner OneNoten-appen hver dag, fordi det er langt hurtigere end en at stille den bærbare på et bord og starte den op. Telefonen har jeg lige i hånden og åbner på få sekunder. Jeg kan nemt lige kaste et blik på huskelister, to dos og lignende.

 

 

2) Google-kalenderen

 

Jeg bruger ikke iOS-kalenderen, fordi Googlekalenderen er mere overskuelig og er tilgængelig alle steder, hvis jeg er på en anden computer, skifter device osv.

Jeg har importeret min intrakalender, så de røde felter er job og de blå er private aftaler.

Se her, hvordan du tilføjer din Intrakalender til din Googlekalender:

 


Sådan er ugens overblik:

 

 

 

3) Instagram

 

Den kender du nok 😉

Men bruger du den som lærer?

Her er to måder, jeg vil anbefale dig at bruge Instagram på:

 

1) Glimt fra klasserummet

Tag et billede hver dag fra din klasse, fra din forberedelse, fra din undervisning. Vis omverden hvad der foregår i de danske skoler. Lærerne er dem, der bedst ved, hvad der foregår i skolen, og jeg synes, der er brug for at resten af Danmark får et blik ind i skolen.

Brug #skolechat eller #lærerliv

Du kan nemt lave flere profiler og skifte mellem dem.

 

 

2) Historiefortælling til elever og forældre

Hvis hvad I er i gang med. Skriv en kort besked. Ros og anerkend. Jeg synes en lukket lærerprofil er en super måde at kommunikere til elever og forældre på. Du kan vise billeder fra undervisningen og bringe forældrene mere ind i lokalet.

Det erstatter ikke Intra, men er et super alternativ.

I min klasse har vi også et klasse hashtag, så man altid kan finde opslag fra klassen.

 

 

 

Læs min guide til at bruge Instragram i undervisningen