3D-print med 3Doodler

Hvad er det der 3D-print?

Hvordan fungerer det? Hvordan er det lige, at det virker?

Rigtig mange mennesker har svært ved at forstå, hvordan en 3D-printer virker første gang, de hører om den. Jeg har hørt så mange sjove forstillinger om hvordan 3D-print ser ud i folks hoveder.

Den nemmeste forklaring, som jeg både hører og selv bruger, er, at en 3D-printer bare er som “en limpistol på en arm”.

Materialet kommer ud af hovedet, som på en limpistol og føres frem og tilbage og sidelæns mens der fyldes materiale på pladen. Dette er også med til at få forståelsen af, at der ikke kan tegnes “i luften” eller i 90 graders vinkler.

3Doodler er en limpistol-goes-3D-print. Altså en lille håndholdt pen, der varme plastik op, så man kan tegne med det. Fordelen er, at plastikken tørrer ret hurtigt, og man kan faktisk (med lidt snilde) tegne ud i luften.

3DOODLER_3D_DOODLER_002 Skærmbillede 2015-03-04 kl. 13.26.46

 

Man kan både bygge op i luften og tegne i 2D efter stenciler -og så samle efterfølgende. som eksemplet her med en tuktuk i samlesæt.

Skærmbillede 2015-03-04 kl. 13.26.53

 

Jeg legede med den på Danmarks Læringsfestival hos 3D-printhuset.

Det så sådan ud:

 

Jeg forestiller mig, at den kan indgå i håndværk og design og matematik i forhold til rummelig forståelser.

Det er en nem og hurtig måde at skabe skitser i 3D, og jeg ser kombinationen med en 3D-printer ret stærk. Man kan printe et produkt på 3D-printeren og arbejde videre på det rent fysik med 3Doodleren. Altså som et alternativ til at lave modifikationer i et 3D-program. I nogle sammenhænge vil det være en fordel at se det rent fysisk, røre ved det og teste det.

Den kan købes her hos 3D-printhuset. Version 2.0 er lige på trapperne. Der er store forbedringer, og jeg vil helt klart selv vente på den. Det var 1’eren, jeg prøvede. og den er altså noget stor og tung at holde om.