Smukke præsentationer med Sway

Eleverne producerer flotte præsentationer i Sway

Jeg er fan af, at mine elever producerer lækre materialer. Det skal ikke være nogen hemmelighed.

Jeg er vild med stoltheden i deres øjne, når de kan se, at de har lavet noget flot.

Jeg har talt om Sway mange gange.

Sway er din løsning, når du gerne vil have eleverne til at lave:

  • digitale præsentationer
  • multimodale tekster
  • online produkter
  • produkter i samarbejde
  • produkter med deres egne og andres billeder
  • et flot og æstetisk resultat
  • noget de er stolte af

I 2016 fik min klasse (og jeg) tildelt undervisningsmiljøprisen på 50.000 kroner med udgangspunkt i den flotte Sway de lavede. Den kan du se her:

Hvad er Sway?

Sway er en enkel måde at lave præsentationer på. Du kan sammenligne det med PowerPoint og Prezi. Det smarte i Sway er, at du ikke bruger tid på opsætning. Det gør Sway helt automatisk. Det vil også sige, at alle elever uanset tekniske færdigheder kan få et ret flot og lækkert resultat.

En Sway egner sig meget bedre til at dele. Eleverne deler den med et link og i modsætning til PowerPoint får man en Sway i “præsentationsvisning” og ikke redigerbar.

I Sway kan eleverne kombinere mange forskellige modaliteter: Tekst, video, GIF (det er de helt vilde med), billeder, lyd og tweets.

Eleverne kan nemt hente billeder fra deres OneDrive, deres computer eller professionelle billeder fra fototjenester, hvor de har ret til at bruge billederne.

Fire store fordele ved Sway:

  1. Du har enkel adgang til billeder
  2. Det er nemt at arbejde flere i den samme Sway.
  3. Det er nemt at dele en Sway med link.
  4. Du kan altid opdatere en Sway løbende. Linket forbliver det samme.

Og sørme om jeg ikke lige kan tage dig direkte med ind i mit klasselokale.

Så du kan se hvordan det ser ud, når eleverne laver Sways om deres matematiske selvvalgte emner:

Det kan eleverne bruge Sway til

E-bog efter et forløb

Det mest oplagte er at eleverne bruger Sway til at præsentere deres viden om et forløb, I har arbejdet med. Da Sway kan deles med et link, er det oplagt at lave en lille e-bog med information og billeder om emnet.

E-bog i selvstudietid

Lav eleverne have selvstudietid en gang om ugen. Jeg har selv brugt uu-timer til det. Her kan eleverne dykke ned i lige det emne, de er optagede af. Om det er heste eller anden verdenskrig.

Nyhedsbrev

Lad eleverne lave et nyhedsbrev til forældrene, venskabsklassen eller den lokale politiker om hvad, der forgår i løbet af en uge, en måned eller et emne.

Fotoalbum

Brug Sway som et fotoalbum fra en tur, en lejerskole, en ekskursion.

Portofolie

Lad hver elev have deres egen Sway, som en præsentationsportofolie af deres produkter. Der kan ligge billeder af fysiske produkter, tekstuddrag fra danskfaglige tekster, eksempler på bøger de har læst og meget andet.

Præsentation under oplæg

Når eleverne holder oplæg er det oplagt, at de bruge en Sway til at understøtte deres indhold. Husk at lære dem, at de ikke skal sætte tekst ind -med mindre det er ét til fem ord. Man kan ikke læse og lytte samtidigt.

Samling af Sways

Du kan også samle hele klassens Sways i én Sway. Indsæt embed koden fra de enkelte Sways i én Sway og del fx klassens fælles Sway med forældrene.

Få et hurtigt eksempel på en Sway her: