Klar-parat-skolestart! Indretning af klasselokale

Hvad vil dit lokale?

I dag får du en lille pakke med en samling af alverdens ting, du kan bruge til skolestart, når det gælder om at få lokalet klar. Indretning af klasselokalet er første skridt til at byde eleverne velkommen til er skønt læringsfællesskab og sætte tonen og stemningen. Er det et lokale der byder velkommen? Et lokale, der inspirerer? Et lokale der lægger op til et stærkt bånd mellem eleverne? Et lokale med vægt på det faglige?

 

 

Først skal du have styr på lokalet

Der skal være mulighed for flere arbejdszoner, der skal være pænt, ordentligt, rart og praktisk. Har du udskoling og mellemtrin tager du i høj grad eleverne med på råd og indretning i den første uge. Har du indskoling sørger du for at have mere klar fra start.

 

 

 

 

Få mere plads i dit klasselokale!

 

Hvordan ser det 21. århundrede klasseværelse ud?

 

Sådan har jeg indrettet min klasserum

 

 

Så skal der organiseres en dukseordning

Dit lokale skulle jo gerne blive ved med at være lækkert.

7 trin til en ordentlig klasse med dukseordning

 

Dukseordning

 

Den perfekte dukseordning?

 

Fødselsdagstaler

På mine dukseordninger har jeg også opgaven med at holde fødselsdagstaler. Det er en meget vigtig opgave, som har en stor social og relationel betydning i klassen. Eleverne skiftes til at forberede og afholde taler for hinanden, når de har/har haft fødselsdag. Talerne skriver og holder talen på klassens vegne. Det er vigtigt, det ikke er venindetaler.

Du skal have en oversigt over fødselsdagene eller skrive dem i klassens kalender.

Du skal også have en plan for hvem, der holder taler hvornår. Det er en god ide, at de er sammen to og to om at forberede talen.

 

fødselsdagstaler

 

 

Så er der døren til lokalet

Føler eleverne sig velkomne fra første dag? Fornemmer de, at du er velforberedt og har ambitioner? Det behøver selvfølgelig ikke afhænge af pynt på en dør, men tænk over, om der skal være en form for hyggelig, sjov eller overraskende velkomst.

Dekoration af klasseværelsets dør