Lærernes bedste matematikhacks

Ideer fra Facebook

Jeg er netop startet som matematiklærer i 1. klasse, og jeg er VILD med det. Det er bare det fedeste. Det er nogle år siden sidst, så jeg søger inspiration på livet løs.

Jeg spurgte derfor i gruppen “For os der underviser i indskolingen” efter folks bedste tips og tricks til matematikundervisningen i indskolingen. Hvis du ikke kender gruppen, så forbered dig på massiv aktivitet og inspiration. Du kan få hjælp til alt, og der er mange meget kreative mennesker.

Gruppen er ikke til politiske snakke, men faglig inspiration.

Der er også Matematiklærer i Folkeskolen

 

6 fede hacks til din matematikundervisning

Jeg tænker, at der sikkert også er nogle af jer, der kan få glæde af ideerne, så de kommer her.

 

1)

Mælkepropper kan bruges til alt. Til at tælle, regne med, bygge med, lave mønstre, veksle. Saml i store kasser!

 

2)

Giv eleverne “lommepenge” hver uge i en lille bog. Pengene kan bruges til at købe aktiviteter for, fx at tegne, spille iPad, spille fodbold. Kan enten bruges i en fokuseret periode eller gennem hele året.

 

3)

Lav butik. Få eleverne til at medbringe alverdens emballage. Lad dem lave skilte, stille varer op, sætte priser på og købe hos hinanden. Lad dem tælle sammen hvor meget de sælger for. Jeg har sluttet af med at de kunne købe noget i min butik, som kunne spises. fx popcorn.

 

4)

Syng matematiksange. Fx Gange med sangeMatMusik, Matematiksange.dk eller hvad med 10’er ven-sangen på melodien fra Lille føl:

Tak for illustrationer til skønne edu-clips.com

 

 

5)

Se Skæg med matematik, når du lige mangler noget, at trække op af hatten.

 

 

 

 

 

6)

10’er ven-ståtrold. Der er en eller flere fangere. De øvrige elever har hver et talkort mellem 0 og 10. Når man bliver fanget, bliver man befriet ved at en der er 10’er ven kommer til en. De to tager hinanden i hånden og går til læreren og får nye talkort.

 

Se tråden her og del dit bedste tip.