Forløb til håndværk og design

Jeg tror, mange lærere søger forløb til håndværk og design, inspiration til undervisningen og ideer til projekter. Der er endnu så få gennemførte forløb, at det er lidt begrænset, hvad man kan finde af erfaringer.

Her er tre skønne ressourcer:

 

Håndværk og design

 

Håndværkogdesign.net er et super tjekket fagfællesskab. Det er her mange lærere i håndværk og design deler forløb, ideer og tricks. Der er videoer og du kan nemt selv uploade en video og kommentere.

 

håndværkogdesignnet

 

Rasmus Ricki Christensen

Rasmus er lærer på Vangeboskolen og er en af de mest inspirerende lærere i håndværk og design. Han er også dygtig teknisk og håndværkmæssigt -hvilket måske kan begrænse andre, der ikke har de samme kompetencer.

Han har samlet nogle super fine ideer på et lækkert og lettilgængeligt site.

Se det her.

forløb håndværk og design

 

Han er rigtig god til at tage billeder og dokumentere sine forløb. Der er derfor billeder fra processen fra gennemførte forløb og masser af eksempler på elevprodukter.

Se fx forskellen på drenge og pigers produktion af små bogreoler. Cd-reoler ville jeg nok aldrig kalde dem 😉 Det er så få cd-er elever har nu.

håndværk og design

 

håndværk og design

 

 

DR Skole

DR Skole har oprettet et site til håndværk og design. Det er endnu under opbygning, men der er et større tema om “at bygge”

Se sitet her: DR skoles håndværk og design

håndværk og design solfangerDer er fx instruktion til et forløb om at bygge en solfanger af coladåser.

Der ligger videoer med instruktion til teknikker. Fx at popnitte, sætte en ramme sammen og bruge en fugepistol.

håndværk og designEller hvad med en minitræhule?