Bubbleminds -få glæde af andres materiale

Lærere deler

Du skal dele din undervisning og dine ideer, fordi du bliver endnu mere  skarp på din praksis, og opmærksom på hvad du gør, og hvorfor du gør det.

Jeg har flere gange anbefalet lærere at komme på Instagram med #skolechat. Det er så skønt at se, hvor meget fællesskabet af lærere har udviklet sig det sidste år. Fra en lille håndfuld lærere og pædagoger -til at jeg næsten ikke kan følge med alle de nye skønne profiler.
Det giver så meget indsigt i andres praksis at se små glimt fra hverdagen.

Vi får åbnet dørene og får delt vores praksis. Vi kommer væk fra den private lærer på den øde ø. Og vi udvikler os og får ideer.

 

Få inspiration her:

Lærere på Instagram

Hent lækre materialer -og del dit eget

Nogle gange er små billeder ikke nok, nogle gange har man også brug for at dele aktiviteter og opgaver. Hvis du ikke lige har en blog, er der to andre ret gode muligheder for at dele og hente inspiration:

  1. Facebook. Prøv fx For os der underviser i indskolingen og For os der underviser på mellemtrinnet
  2. BubbleMinds
  3. Facebookgrupper er især gode til at bede om hjælp, få input og vende ideer. Det er til gengæld pænt uoverskueligt at finde tidligere materiale, selvom søgefunktionen kan være en hjælp.
  4. BubbleMinds er super til at finde materiale delt op efter fag. Og til at tjene lidt penge på dit materiale.

BubbleMinds? Hvad er det?

26102351_10155923850133774_549093420_o
Lærer Sanne Pogager, stifter af BubbleMinds.dk

Jeg har brugt Teachers Pay Teachers i mange år. Der deler lærere deres materiale og tjener lidt penge på det, de har lagt ekstra krafter i at producere.

BubbleMinds er trods det engelske navn en dansk version af Teacher Pay Teachers.

Måske kender du det allerede?

Jeg har talt med Sanne Pogager, der har startet Bubbleminds og spurgt ind til tankerne bag:

 

Hvem er du?
Jeg hedder Sanne Pogager og har været lærer i over 15 år på den samme skole i Nordsjælland. Jeg er 41 år, mor til 3 børn på 3, 7 og 9 år. Kæreste med Rune.
Hvorfor oprettede du Bubbleminds?
Jeg oprettede BubbleMinds, fordi jeg gerne ville dele ud af mine selvproducerede materialer og tænkte, at andre måske havde det på samme måde som jeg.

Tanken har også været, at vi skal blive bedre til at dele vores materialer – både for at inspirere hinanden og højne kvaliteten i undervisningen, men også for at spare forberedelsestid.

Jeg bruger iøvrigt selv #lærernedeler, når jeg lægger billeder af materialerne op på BubbleMinds’ Instagram profil. Man kan også følge BubbleMinds på Facebook. Her bliver der reklameret for de fleste nye materialer.

 

Hvornår startede du BubbleMinds?

BubbleMinds gik første gang i luften 1. februar 2017. Der er lige nu 81 udgivere på siden. De har lagt 422 materialer ud, og der er over 4000 lærere, der allerede har hentet materialer på siden.

Hvad må man lægge på BubbleMinds?

Materialerne må ikke indeholde billeder, som er beskyttet af ophavsretten – og man skal huske at kreditere, hvorfra man har hentet billeder mm. i sit materiale. Jeg vil (ligesom Josefine Eiby, edu21.dk) gerne lære lærerne ikke at “stjæle” billeder mm. Jeg har lavet en liste på BubbleMinds, hvor man kan se, hvor man kan hente gratis billeder.

Det er også vigtigt for mig, at lærerne lærer at lave materialer, som nemt kan bruges af andre. Dvs. at de laver vejledninger til deres materialer mm. Her kan du læse en vejledning.

Til sidst en opfordring: Vi skal blive bedre til at dele – så indsend dit materiale!

 

Min shop

Min shop på BubbleMinds er endnu meget tom. Det meste materiale ligger jo her på bloggen, men tanken er med tiden at få lagt det på BubbleMinds, så du endnu nemmere kan søge på det. Jeg vil også gerne producere lidt ekstra lækkert materiale, som du kan hente ved at støtte med et lille beløb. Bloggen her er jo ikke noget, jeg tjener på.
Jeg synes også, det er så fint, at den ene lærer laver et materiale til en 5’er, som man kan tjene lidt på -til at købe et materiale fra en anden lærer. Sådan kan vi rotere materialer mellem os.
I øvrigt er det meste materiale på Bubbleminds faktisk gratis. Bare se et lille udvalg her:
bubbleminds

GemGem